Vaikeuksien kautta kohti Suomen kärkeä 2013

Kausi 2013 alkoi hankalasti Tukholmassa loukkaantuneen reiden revettyä totaalisesti loppusyksyllä ja pari ensimmäistä kisaa keväällä menivät kokeillessa - ja pettyessä. Vamma oli pahempi kuin odotettiin ja vaati kuukausien hoidon. Toden teolla pelaamaan päästiin vasta heinäkuussa Tukholman SDGO:ssa, jossa tuli sijoitus 30 joukkoon Euroopan kerman ollessa paikalla.

Tukholman jälkeen vuorossa olivat Turun EuroTour -kotikisa ja sen perään European Open Nokialla. Valitettavast molemmat menivät mollivoittoisesti kesäflunssan vietyä voiton miehestä. Kuumeessa pelaaminen ei ollut herkkua ja näkyi heti tuloksissa.

Siitä eteenpäin kausi olikin melkoista juhlaa. Lausteesta otetiin revanssi kotimaisen pro-tourin eli Fierce Pro Tourin osakilpailun voitolla. Voitto tuli tiukan taistelun kautta. Viimeisellä kierroksella Tapani rikkoi oman kierrosrating-ennätyksensä pelaamalla huiman -10 tuloksen Lausteen haastavalla radalla ja nousi tasoihin Pasi Koivun kanssa. Voitto ratkottiin sudden death -menetelmällä. Ensimmäisellä ratkaisuväylällä molempien avaukset olivat hieman sivussa, mutta Tapani onnistui upottamaan oman puttinsa ja uran toinen pro-voitto oli tosiasia.

Kisan loppuratkaisut

Heti perään isossa rahakisassa Prodiscus Openissa Karkkilassa oltiin taas ratkaisupelissä. Tällä kertaa Arttu Sikanen vei pidemmän korren, mutta kakkossija isossa kisassa jatkoi hyvää loppukesän virettä.

Seuraavalla viikolla vuorossa olivat SM-kilpailut Tammisaaren Västerbyssä. Rata oli Tapanille entuudestaan tuntematon eivätkä odotukset olleet korkealla. Mutta kun heitto on jiirissä, tulosta syntyy. Tasaisesti nousujohteisesti sujuneessa kisassa sijoitukset nousivat kierros kierrokselta kun rata kävi tutuksi. Loppusijoitus oli 8. mikä oli reilusti Tapanin paras SM-kisasijoitus.

Menestysputki jatkui vielä Peurungan pro tour -kisassa, jossa pelattiin taas tasatahtia kolme kierrosta. Tälläkin kertaa sudden deathissa löytyi kuitenkin kovempi kaveri. Teemu Nissinen voitti osakilpailun ja myös koko kiertueen. Tapanille kuitenkin kakkossija osakilpailussa ja neljäs sija kokonaiskisassa.