Tali Open oli Tapanin ensimmäinen EuroTour-kilpailu. Odotukset kisasta olivat maltilliset, sillä rata ei ollut erityisen tuttu eikä korota Tapanin vahvuuksia lähipelaajana. Tali on puolittain metsärata, puolittain puistorata, jossa draivaaminen on erittäin suuressa asemassa, koska väylät ovat tiukkoja ja OB:lla rajattuja. Valkoisten keppien sisällä pitää siis pysyä.

Viikkoa ennen kisaa Tapani kävi heittämässä Talissa treenikierroksen ja samalla Frisbeepointin vuosittaisen kevätparigolfin. Ville Piipon parina tästä kisasta tuli jaettu kakkossija (noin 60 parin kisassa) ja samalla hyviä vinkkejä monelle väylälle - pelaahan Piippo paljolti samantyylistä peliä.

Suunnitelmassa oli pelata erittäin varman päälle ilman riskejä ja tulostavoitteena oli heittää yhdellä kierroksella par ja pitää muut vain maltillisesti yli. Sillä piti olla mahdollisuudet 20 parhaan joukkoon.

Ensimmäinen kierros meni sitten tasan siihen radan pariin ja muutkaan eivät montaa heitoa jääneet. Draivipeli toimi paremmin kuin koskaan, eikä lähipelikään pettänyt, vaikka välillä oltiin melkoisen myrskytuulen riepoteltavana.

Sijoitus oli mahtava jaettu 12. yhdessä Seppo Pajun ja Christian Sandströmin kanssa. Vajan kahdensadan euron käteispalkinto tarkoitti sitä, että tämän kisan jälkeen Tapanista tuli PDGA Pro, eli amatöörikisat ovat nyt taaksejäänyttä elämää.

Talista tuli myös uran kovimmat kierrosratingkeskiarvo 992 ja rutkasti kokemusta huippupelaajien kanssa heittämisestä. Esimerkiksi kakkoskierroksella samassa ryhmässä heitti suomalainen frisbeelegenda Timo Pursio.

Tapanin mietteitä treenipäiväkirjassa

Tulokset Tali Openin sivuilla